Säynätsalo-seura 15-vuotias

Säynätsalo-seura 15-vuotias. Säynätsalo-seura juhlisti 15-vuotistaivaltaan kunnantalolla 16.3. pidetyllä juhlaseminaarilla, johon juhlapuhujaksi oli saatu entinen säynätsalolainen, Suomen Kotiseutuliiton puheenjohtaja, professori Janne Vilkuna.

Kuva seminaari

Kuvassa Janne VilkunaProfessori Vilkunan mukaan kotiseututyö on yhteisön monipuoliseksi kehittämiseksi tehtävää pyyteetöntä työtä.

”Kotiseutu on paras paikka, meille”, Vilkuna muistutti.

Kotiseutu on Vilkunan mukaan se, mitä ihmiset pitävät kotiseutunaan. Yhä harvemmin kotiseutu on ihmisen synnyinseutu.  Ihmisillä voi elämänsä aikana olla useita kotiseutuja.

Ajatteleva ihminen pyrkii Vilkunan mukaan ottamaan uuden paikkakunnan haltuun ja kotiseututyö toimii apuna tässä kotouttamisessa.

Muistoksi vierailustaan entisellä kotipaikkakunnallaan professori Vilkuna sai Säynätsalo-seuran pöytästandaarin.

Kuvassa Janne Vilkuna ja Ilkka Pernu