Ilkka Pernu jatkaa Säynätsalo-seuran puheenjohtajana

Kunnantalolla 16.3. pidetty vuosikokous rukkasi seuran sääntöjä niin, että kuusijäsenistä hallitusta vahvistetaan neljällä varajäsenellä.

Sääntömuutoksen tarkoituksena on saada seuraan lisää aktiivisia toimijoita ja samalla varmistaa seuran toiminnan jatkuvuus tulevinakin vuosina.

Vuoden verran puheenjohtaja toiminut Ilkka Pernu sai jatkokauden seuran johdossa. Hallituksen jäseniksi valittiin edelleen Erkki Ikonen, Jarkko Mänttäri, Juha Parkkonen, Marjukka Perälä sekä Ilpo Suominen ja paluun hallitukseen tekee Ritva Saarinen.  Hallituksen varajäseniksi valittiin Eija Sälekivi, Anja Kantola, Jouni Pänkäläinen ja Anna Kaukonen.

Säynätsalo-seura pyrkii voimistamaan toimintaansa Säynätsalon kaupunginosan kaikinpuoliseksi kehittämiseksi, elinympäristön laadun parantamiseksi ja ihmisten viihtyvyyden lisäämiseksi. Kotiseutuyhdistyksenä seura myös ylläpitää säynätsalolaista kotiseutuhenkeä sekä kerää ja tallentaa kotiseutuun liittyvää tietoa ja materiaalia.

Kuluneen toimintakauden aika Säynätsalo-seurassa on pantu jäsenrekisteriä kuntoon. Uuden toimintakauden aikana seuran tavoitteena on saada sata maksavaa jäsentä ja heille kaikille ajantasaiset yhteystiedot.

Säynätsalo-seura on kokoonkutsujana valmistelemassa nyt jo 40. kerran järjestettäviä Säynätsalopäiviä. Perjantaina 3.5. seura järjestää yhteistyössä Säynätsalon päiväkotikoulun ja poliisin kanssa liikenneturvallisuustapahtuman, jonka kohteena ovat päiväkotilapset ja koulun oppilaat.

Yhteistyössä Säynätsalon sanomien ja äidinkielen opettajien kanssa seura järjestää Lehtisaaren koulun toiseksi ylimmän luokan oppilaille kirjoituskilpailun, jonka teemana on Päijänteen järviluonto. Kaksi parasta kirjoitusta palkitaan koulun kevätjuhlassa 1.6. ja parhaita kirjoituksia myös julkaistaan Säynätsalon sanomissa.

Säynätsalo-seura kutsuu kaikkia kotiseudustaan kiinnostuneita säynätsalolaisia mukaan toimintaansa. Seuran jäseneksi pääsee maksamalla 10 euron vuosijäsenmaksun Keski-Suomen Osuuspankki FI03 5290 2020 0147 46 ja ilmoittamalla yhteystietosi (sähköposti ja puhelinnumero) seuran sihteerille os. jamanttari(at)gmail.com. Saat liittymislahjana Saarelaiset muistelevat -teoksen.

Kuvassa kolme puheenjohtajaa
Kolme puheenjohtajaa. Kuvassa Säynätsalo-seuran aiemmat puheenjohtajat Mauri Toikkanen ja Erkki Ikonen sekä nykyinen puheenjohtaja Ilkka Pernu.